05 juuni 2014

Pulmakutsed

Märtsikuus näitasin sugulasele tehtud pulmakutsete näidiseid. Üks jäi tookord näitamata. Nüüd siis võin selle ka ette näidata ja kohe suuremal hulgal. Kokku sai kutseid 40. Parasjagu mässamist oli nendega, aga lõpptulemus on ilus! Pruutpaari värvieelistuseks oli valge-roheline-kuldne.

Kõigepealt otsisime kuldseid kirju "Kutse" (peel off kleepsudena). Tulevane pruut need ka välja sebis, eritellimusena, aga siis vaatasime, et ega sellele kutsevariandile see ei sobigi väga kuhugi. Mul oli poolik pakk Tiimarist pärit kuldseid südameid ja need sobisid imehästi, kohe nagu täpp i peal. Aga kust saada puuduolevad? Tiimari teatavasti hakkas sel ajal just otsi koomale tõmbama ja sealt enam midagi loota polnud. Õnneks sain Facebooki kaudu kuulutades puuduolevad südamed Kaja käest! Suurimad tänud sulle, Kaja!

Järgmisena hakkasin välja lõikama liblikaid. Oh, oli see alles töö! :) Mul kulus 80 liblika väljalõikamiseks ja puhastamiseks kokku umbes 12 tundi. Isegi mees tuli appi! Tegin vea sellega, et valisin liblika materjaliks paksema Curious Metallic paberi, kui ma ei eksi, siis 250 g/m². Pidin neid ikka mitmeid kordi masina vahel väntama, et kõik kenasti läbi saaks lõigatud ja peale selle jäid servad üsna karvased ja paberikiulised. Nende puhastamine suurema aja võttiski. Lubasin endale, et rohkem ma selliste liblikatega suuremahulisi töid ette ei võta! Etteruttavalt võin öelda, et murdsin oma lubadust ja juba järgmisedki kutsed on samade liblikatega valmis! :) Tõsi küll, seekord valisin õhema paberi (ikka Curious Metallic) ja töö sujus probleemideta.

Ülejäänud kaart on tavalisest valgest paksemast paberist (Europaber), tekst sisse prinditud. Pealmise osa servad lõikasin servalõikuriga ja toonitasin õrnalt distress tindiga. Selle peal on pits.

Liblikatele liimisin rohelised kristallid, neid kulus kokku 240 tk. Liimisin liimiga G-S Hypo Cement. Sel liimil on hea peenike ots ja sobib just ehete, kristallide jms liimimiseks. Seda saab näiteks Karnaluksist või Helmehaldjast või ka teistest pärlipoodidest.

Ja siin need kaua tehtud - kaunikesed siis ongi:







5 kommentaari:

  1. Mulle väga-väga meeldivad!

    VastaKustuta
  2. On see alles aeganõudev töö olnud, ega see südamekujuliste äärte pressimine ka lihtne ole! Ja muidugi need liblikad, au ja kiitus kannatlikkuse eest!

    VastaKustuta
  3. Mulle ka väga meeldivad - roheline on nii "värske" värv, eriti pulma jaoks.
    Tänud liimivihje eest! Jõudu järgmiste liblikate jaoks ;)
    Ma arvasin ka, et enam neid Venetian motiive ei tee, aga kui nõudlust on, ei saa ju tegemata jätta.

    VastaKustuta
  4. Очень привлекательно.

    VastaKustuta
  5. Imeilusad!
    Minul see liblika tera ei lõika väga hästi, pean vaeva nägema igasuguse paberiga, et korralik liblikas kätte saada. 250g paberiga ei saakski sellega vist hakkama. Kujutasin juba ette,kui peaksin neid nii palju tegema. Uuhh! ;)

    VastaKustuta