15 veebruar 2015

Kalender 2015

Veebruarikuu on juba poole peal ja mina sain ka lõpuks oma selle aasta kalendri valmis. See valmis Isetegija foorumis täna lõppeva koostegemise projekti TK Kalender 2015 raames.

Kalendri idee sain tõenäoliselt Sirtsuka kauneid karp-kalendreid imetledes. Internetis surfates leiab ka päris palju sarnaseid kalendreid erinevates variatsioonides. Näiteks Pinterestis, märksõnadeks easel calendar. Minu sooviks oli teha kalender, mis oleks laua peal arvuti kõrval, printeri peal. Kuna mul koguneb sinna aeg-ajalt ka erinevaid märkmeid, meelespeasid, kviitungeid ja muidu tähtsaid tähtajalisi pabereid, siis otsustasingi teha 2in1 ehk sahtliga karp-kalendri.






Nii-öelda karkassi osa tegin erinevatest papijääkidest (1,5-2 mm), mis muudest töödest üle on jäänud. Katsin nepaali paberiga, mida oli ka nii napilt, et üle ei jäänud midagi. Kaunistused on quillingu tehnikas. Käisin just quillingu jätkukursusel ja õppisin palju uusi töövõtteid, mida kalendri peal ka kasutasin (lilled). Ega ma ausalt öeldes ei uurinud väga, kuidas teised sarnast kalendrit teevad. Hakkasin aga otsast tegema. Karbiosa valmis ja siis pealmine osa. Aga kuidas neid ühendada? Tagantjärele tarkus teadagi ei aita! :) Kattepaber oli ka otsas, et midagi juurde leiutada. Liimisin lihtsalt 4 poolpärli ja nende vahel see kalender lahtiselt seisabki.

Kalendriosa printisin välja ja kinnitasin oma uue abilisega - spiraalköitemasinaga Zutter Bind-It-All v.2.0. Esimene proov on nüüd tehtud, masinat tuleb veel katsetada ja tundma õppida. Aga selle masina sain ma nii, et osalesin FB PapiMamma poolt korraldatud loosimises. 1. jaanuaril loositi välja masin koos kauni kotikesega, kuhu masin ja lisatarvikud kenasti ära mahuvad ja lisaks karbitäis spiraale. Mina seda loosimist ei võitnud, küll aga minu õde, kes sooviski selle võidu korral mulle kinkida! Nii et minu 2015. aasta algas vägagi rõõmsa ja ootamatu üllatusega!

10 kommentaari:

  1. Väga kaunis kalendrikarp. Ja õde on Sul väga hea käega,minu arust varemgi võitnud

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Ilme! Mu õde oskab jah võita! :) Tuleb meelde, et vihi vikerkaarevärvilist lõnga võitis ta ka mulle.

      Kustuta
  2. Minu arvates lausa 3in1 tehnika, karp, spiraalköide ja quilling! Väga ilus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Seda ei juhtu just tihti, kui ma ise ka oma kätetööd imetlen! :)

      Kustuta
  3. Tore kalender! Kuigi ma ise paberitööd ei tee, meeldib mulle quillingut vaadata. Võiks näiteks quillingu meistrivõistlused Isetegijas korraldada ;) Saaks ilusaid töid imetleda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Meistrivõistlused on küll vahva idee, kuigi minuteada on quillingu tegijaid ikka väga vähe.

      Kustuta
  4. Väga hea idee just neid lahus hoida.Ma olengi alati imestanud,et kui aasta läbi saab,kuidas saaks kalendrit vahetada...Tagantjärgi tarkus toimib väga hästi! Quillingu võistlused vahva mõte! Oma quillingu huvi sain täis lasteaeda erinevaid loomi tehes.Naudiks samuti pigem teiste kauneid töid!
    Birgit Tallinnast

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult saab seda kalendrit väga hästi vahetada: keerad spiraalid lahti ja paned uue spiraali asemele koos uue kalendriga.

      Kustuta
  5. Nii ilus ja praktiline kalender!
    Ja masina saamise lugu on vahva!
    Mul ka masin tulemas, ei jõua ära oodatagi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Silva! Saad siis ka varsti hakata masinat katsetama. Mina vist ise ei oleks seda masinat ostnudki! ;)

      Kustuta