01 mai 2013

Kolm kaarti








Olin kindel, et aprillikuu projektitööks Isetegija foorumis teen paar karpi. Või vähemalt ühe. Aga niikaugele ma ei jõudnudki. Mulle sattus kätte üks lainepapitükk, selline nagu pappkastid, aga veidi peenema triibuga. Tegelesin siis terve õhtu teleka ees selle "koorimisega", et lainelist osa sealt vahelt kätte saada. Nagu siin videos. Ja hiljem leiutasin kergema variandi, umbes nagu teises videos. Videosid hakkasin ma uurima muidugi pärast, kui töö oli tehtud. Aga tore on vahel ka jalgratast leiutada! Mina tõmbasin paberit lainepapi pealt ära naaskliga ja mitte nii ühe riba kaupa, vaid torkasin naaskli 3-4 cm kaugusele ühe laine sisse ja siis järsult tõmbasin piki pappi. Väikseid tükke saab edukalt nii koorida, suurema pinna jaoks on vist vaja mingit metall- või muud tugevamat varrast. Ja ega eesmärk ei olegi piinlikult puhas materjal sealt vahelt kätte saada. Kooritud lainepapi tükke on mul nüüd veel paljude kaartide jaoks.

See oli siis puhas taaskasutus. Ja teiseks kasutasin üht suurt jõupaberist ümbrikut, millest rebisin parajad tükid välja, kortsutasin ära, silusin jälle sirgeks ja toonisin distress tintidega. Peale "prügikastikauba" kasutasin kaartide tegemisel veel värvilist paberit, Snitty poest ostetud lillelisi pabereid, pitse-paelu, neete, metallist filigreesid (need on lõiketangidega pooleks lõigatud, muidu oleks lühikeseks jäänud), distress tinte (pruun, hall ja sinine), kahepoolset teipi ja liimi, siltide jaoks lõikenugasid, Sizzix Big Shot masinat ja printerit, värvilistele paberitele õmblusmasinat ja niiti. Mida kõike vaja ei lähe ühe kaardi valmistamiseks! Need olidki üsna töömahukad kaardid, aga mulle selline nikerdamine istub hästi.

Lilled on tehtud voltimistehnikas ja õpetus siin: Dahlia Fold.

4 kommentaari:

  1. Väga huvitavas tehnikas tehtud kaardid, ei ole praegu aega videosid uurida, aga tean siis, kust võtta kui vaja läheb!

    VastaKustuta
  2. Sul on ka juba täiesti oma "käekiri"! Väga ilusad, nagu alati.
    Huvitavad lilled, peaks ka proovima. Ja linkide eest aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ikka arvan, et otsin veel oma käekirja! :) Aga aitäh! Hea on teada, et keegi juba tunneb mu käekirja ära! See innustab edasi liikuma!

      Kustuta