19 august 2013

Lõiketerade hoiustamine

Juba alates sellest ajast, kui ostsin oma esimesed lõiketerad, olen mõelnud sellele, kuidas neid korras hoida. Senini olid nad ikka originaalaluste peal, nii nagu poest tulid. Häda oli aga selles, et uuematel oli liim liiga tugev ja vanematel hoopis ära kulunud ja terad kippusid sealt ära kaduma.

Variante hoiustamiseks on erinevaid. Välismaa blogides jäid silma magnetlehed ja magnetteip, samuti erinevad spetsiaalsed karbid-kohvrid-albumid lõiketeradele. Visake pilk kasvõi Pinteresti vastavateemalistele piltidele.

Mina surfasin netis ja otsisin kaubandusvõrgust küll teipi, küll magnetlehti. Lõpuks otsustasin ikka lehtede kasuks ja sain need tellida Lendliisist. Arvasin, et lehtedele on lõiketerasid parem paigutada kui teibiribadele. Samas ühes välismaa blogis just hiljaaegu keegi kirjutas, et ta valis teibi, kuna sealt on akrüülküüntega naisterahval parem terasid kätte saada! :)

Minu album on suuresti taaskasutus. Mapp oli jäänud seisma sellest ajast, kui veel kooris laulmas käisin. Papist lehed on pärit paberi/papi kataloogist, mis kunagi ammu ühest trükifirmast saadud. Kasutasin sealt kartongi 400-450-500 g/m². Kuna seal näidiste kataloogis on lehed erineva laiusega, siis on minu mapis ka hetkel lehtedel 2 erinevat laiust. Magnetlehed, mis ostsin, olid A4 mõõdus. Mõtlesin need küll pooleks lõigata ja väiksema mapi teha, aga terasid paigutada proovides sain aru, et palju tühja ruumi läheb nii kaotsi. Osadel magnetlehtedel lõikasin servast ära kitsama riba, kitsamatele lehtedele aga laiema riba. Need saab omakorda mapis uutel lehtedel ära kasutada. Ja nii see mapp valmis saigi. Originaalpakendite kaaned hoidsin ka alles ja paigutasin magnetlehtede vahele. Mapp on praegu kaunistamata, sest tundub, et varsti on suuremat vaja! :) Või siis hoopis teist samasugust kõrvale, sest mapp on üsna raske - praegu juba 1740 g.

Ja nüüd siis mõned pildid ka:




8 kommentaari:

  1. VÄGA HEA!!! mul on just sellist asja vaja (seda teab vist igaüks, kel samasugused töövahendid olemas)

    VastaKustuta
  2. See tulemus on ju Fantastiline!!!

    VastaKustuta
  3. Sa Mallekene oled nii tore, et meie kõigiga seda infot jagad. Ka mul on juba karp terasid täis ja otsida sealt vajaminevat üsna tülikas. Su terade album näeb täiesti vinge välja ja milline aukartust äratav varandus seal sees veel on! :) Seda igatseks igaüks.... Aitäh Sulle jagamast!

    VastaKustuta
  4. Väga-väga ilus hoiustamine :) ! Ja väga asjalik!

    VastaKustuta
  5. Minagi tegelesin eile õhtul sama asjaga. Kuna Saaremaal selliseid magneteid saada ei olnud, siis tellisin need Pärnust. Mina lõikasin A4 pooleks. Sul paistab palju rohkem neid terasid ka muidugi olevat! :D

    VastaKustuta
  6. Hea mõtte , pean endale ka ostam mul on magnet teibil aga ikka pideval kukkuvad. Tänan.

    VastaKustuta
  7. Mulle ka meeldis väga. Käisin täna magnetpaberit ostmas ning hakkan ka tegema :) Suured tänud õpetuste eest :)

    VastaKustuta