09 juuli 2014

Vintage stiilis

Täna on mul näidata kaks kaarti, mille ajalugu algab tükk maad varem. Kõik algas roosidest. Mulle meeldivad väga Silva S. kaardid ja eriti need roosid... Ostsin endale ka samasuguse rooside lõiketera, aga mul muidugi esimene vasikas läks aia taha! :) Küsisin siis Silva käest nõu ja tänu tema näpunäidetele saingi mõned roosid tehtud. Kolm roosi alustuseks. Tegin nad tavalisest joonistuspaberist. Nüüdseks olen teinud veel ühe portsu roose värvilisest paberist, aga need veel hetkel ootavad oma aega. Mõtlesin, et alustan esimese kolme roosiga ja teen ühe kaardi. Valgeid roose ma ei tahtnud, seega proovisin neid toonida distress tintidega. Tahtsin vaid servad pisut roosakaks teha, aga see ei kukkunud hästi välja ja lõpptulemuseks on sellised pisut kulunud välimusega lilled.

Distress tinti kasutasin ma nii, et tõmbasin värvi templipadjalt templiplokile (võib kasutada ka klaasi, siledat lauamatti vms), tilgutasin sinna pisut vett ja siis värvisin pintsliga. Põhimõtteliselt nii nagu selles videos. Samamoodi värvisin ka teisel kaardil olevad lehed.

Kui te nüüd tähelepanelikult vaatate, siis näete, et esimesel kaardil ei ole mingeid roose. Kuidagi juhtus nii, et sobitasin pabereid kokku ja siis avastasin, et need roosid sinna enam hästi ei sobi. Tegingi veel ühe kaardi, seekord hoolega värve valides.





Esimese kaardi mõõdud on 12,5x18, teisel 10,5x20 cm. 
Pildid ja liblikad on prinditud. Alumiste lehtede lõiketera sain kunagi kasutada, seepärast pole pilti töövahendite hulgas.

4 kommentaari: