02 juuli 2016

Roosa pluss roosa

Täna toimuvasse pulma sooviti roosat kaarti. Tegelikult vanaroosat, mööndusega, et võib olla ka mõni muu roosa toon. Seda päris õiget paberit ma ei leidnudki ja pabistasin ikka väga, et kuidas tellija reageerib minu värvivalikule. See närveerimine, et kuidas kaart meeldib, on mul ikka alati kuni kaart kohale jõuab ja tagasiside saabub. Seekord mulle lausa helistati ja tänati nii kenasti ja ülivõrdes! :) See innustab ikka väga, toob naeratuse näole ja muudab päeva eriliseks. Tahaks kohe jälle midagi uut ja kaunist luua.

Kaardile sooviti pojenge või pojengile sarnaseid lilli. No natuke pojengi moodi vast ikka on? Ausalt öeldes tegin neid neli paari. Erinevates toonides ja erinevatest paberitest. Minu tähelepanekud:
1) Metallikläikega paber ei sobi kuumtöötlemisega lillede tegemiseks. Metalne pind ei võta vett sisse ja kolvi otsik ei libise paberil. Kuidagi tegin lilled ära, aga üldmulje mulle ei meeldinud, neid lilli ma arvatavasti ei kasuta. Paber oli ka natuke liiga paks. Aga ainuke vanaroosa, mis mul oli.
2) Tekstuurne paber ei sobi kohe üldse. Nii kui vett saab, läheb pehmeks ja pudedaks ja edasi pole võimalik kuumalt töödelda. Aga need lilled tegin valmis "külmalt" ja arvatavasti kasutan mõne järgmise kaardi peal.
3) Tavaline värviline paber (õhem, võimalik et 120-130g) sobis hästi, aga mis õhtul tulevalgel näis sobivat, oli hommikul päevavalges hoopis teist tooni. Neist saab jälle uue kaardi.
4) Natuke paksemast (160-200g) said kaardile pojengid. Tegelikult tegin need esimesena, nii öelda käeharjutuseks ja suvalist roosat tooni paberist. Sellest saigi lõpuks õige toon! :)

Kaardi põhjaks valisin teise roosa, metallikläikelise paberi. Viimasel hetkel, kui kaart oli praktiliselt valmis, tahtsin veel lisada mõned pärlid nagu lillede südamikuski, aga kohe üldse ei osanud neid paigutada. Siis tuli meelde pärlikett ja sellega sain i-le punkti peale. Kaart lõi kohe särama!

Selline pikk lugu täna. Kaardi juurde tegin ka karbi.





P.S. Kui kellelgi on mulle pakkuda selliseid hõbedasi või kuldseid südameid, ostan rõõmuga ära! :)

4 kommentaari:

  1. Väga ilus komplekt. Hea teada ka, millisest paberist paremini lilli teha saab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Endal ka nüüd pilt kohe selgem! :)

      Kustuta
  2. väga armas, kõige parem on tavaline akvarell või värviline kartong aga kahjus alati ei ole just seda värvi mida vaja, siis värvin ise. Isegi viimase ajal väljalõiked teen valget värvi ja siis pärast eraldi värvin akvarell värvidega ja siis toonin veel valge krunt värviga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, tulebki ise värvima hakata. Järgmine kord proovin! :)

      Kustuta