25 august 2016

Lehvi tegemine

Tükk aega tagasi lubasin näidata, kuidas kaardile ilusat lehvi teha. Kutsetele tuleb neid tavaliselt palju teha ja ma alati pusisin tükk aega enne kui rahuldava tulemuse sain. Varem ma kasutasin üht teist moodust. Tulemus oli küll hea, aga aega läks rohkem. Hakkasin otsima midagi lihtsamat. Netist võib leida erinevaid abivahendeid, näiteks selliseid ja selliseid. Neist viimastest on paljud teinud oma lihtsustatud versioone ja mina tegin ka lehvi tegemise abivahendid 2 mm papist. Tahtsin veidi edevam olla ja kaunistasin need paberijääkidega. Laiused võtsin suvaliselt, et oleks erinevaid mõõte.

Ühelt poolt...


...ja teiselt poolt.



Ja nüüd hakkame lehvi tegema! Võta pael otse rullist (ei lõika enne mõõtu), et kallist kraami raisku ei läheks. Paela ots jookseb abivahendi alt ja rullis pael pealtpoolt.



Lahtine ots too pealepoole ja vii vahelt alla nii nagu pildil näha. 



Hmm... Nüüd oleks vist pidanud veel üks pilt olema, aga ehk saad aru, kuidas asi käib. Tõsta otsad keskele üles ja tee lipsule sõlm peale.


Lõika rullist tulev pael õigesse mõõtu.


Pööra töö ümber ja ongi valmis!


Mina sulatan paela otsad kas küünlaleegil või tulemasinaga. Nüüd võid kauni lehvi kaardile kinnitada! 


Seda tööd võib teha käes, aga mulle meeldib lehvi siduda laua serva peal. Torkan abivahendi lihtsalt laua ja lõikemati vahele. 

Panen siia ka joonise, kui keegi peaks tahtma sellist abivahendit järgi teha. Loomulikult võib neid teha erinevates suurustes vastavalt vajadusele. Mõõdud on sentimeetrites.


Head lehvitamist! :)

2 kommentaari:

  1. Väga hea õpetus, tuleb ka teha, aga kas Sa kahvli ümber ka oled proovinud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole proovinud, see peaks vist põhimõtteliselt sama olema, aga kuna kahvel on kitsas, siis nii väikseid lipse pole senini vaja läinud.

      Kustuta