30 märts 2020

Kevadine kaart

Natuke aega tagasi tuli mul kange tahtmine teha foamiranist tulpe ja nartsisse. Võtsin ühe õpetuse ette, kus olid väga ilusad nartsissid, aga mul ei tulnud üldse sellised välja! :( Kõik läks prügikasti. Neil nartsissidel olid kõik kroonlehed eraldi lõigatud. Pusimist kui palju ja lõpptulemus null. Minu nartsissid sarnanesid rohkem lumikellukestele... Ei olnud see õpetus minu jaoks. Hakkasin otsima midagi lihtsamat ja leidsin päris palju erinevaid nartsisside tegemise videosid. Miksisin neist kokku oma versiooni ja saingi hakkama. Kusagilt jäi silma ka see, kuidas teha kroonlehtedele struktuuri. Kui ei ole vastavat vormi olemas, ajab asja edukalt ära ka krepp-paber. Proovisin ja täitsa toimib! Lähivaate pildil peaks näha ka olema. Nartsissid olid nüüd olemas ja tulbid tegin ka, aga nemad sellele kaardile jälle ei mahtunud.

Kaardi taust on tehtud brushodega kunagi varem, aga tookord ei läinud käiku. Iga asja jaoks on oma aeg, nartsisside taustaks sobib kollase põhitooniga taust suurepäraselt. Aga vot pildistamisega nägin seekord kurja vaeva. Esimese satsi pildistasin rõdu peal, kuna seal on valge. Pildid tulid tuhmid ja mittemidagiütlevad. Prügikasti! Siis suundusin tuppa akna alla (rõdul ju külm ka täna), proovisin kaht erinevat kollast linikut taustaks sättida. Üks linik oli liiga kahvatu ja teine liiga erk... Jälle pildid prügikasti ja uuele ringile, seekord siis traditsioonilisel valgel taustal. Vahepeal tõmbasin pildid arvutisse, hindasin neid ja käisin veel pildistamas. Paremaid seekord välja ei pigista. Karbi tegin hiljem veel juurde, seekord aknaga.




Ja siis läksin veel teise tuppa, kuhu paistab õhtupäike. Üldiselt ma otseses päikesevalguses ei armasta pildistada. Seekord tahtsin püüda päikest pildile. Varjud jäid ka päris toredad! Nii et hinnake nüüd ise, kas varjudega või ilma?

6 kommentaari:

  1. See pildistamise jant on nii tuttav 😂😂 Ma otsisin mitu head minutit kaardilt
    krepp-paberit taga, lõpuks ikka märkasin! Väga ilus kaart ja su taustad on alati nii sobivad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Marge! Ega seal jah üks kroonleht on selgema struktuuriga näha! :)

      Kustuta
  2. Väga ilus. Krepi nägin isegi ilma prillideta ära, aga kas need kroonlehed on topelt, et foam ja krepp-paber? Lõiketera on Sul kolme kroonlehega? Minu omi oled Sa juba näinud, neid tegime Irina koolitusel täitsa tavalisest joonistuspaberist, ma arvan. Varjud annavad sügavust õitele, huvitav ja loomulik!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Ei ole topelt, lihtsalt krepp-paberiga on pressitud muster peale. Ja lõiketera ka pole, tegin ise papist šablooni, kolme kroonlehega. Olin küll juba tellimas lõiketera, aga siis hakkasin mõtlema, et see masinaga ühekaupa väntamine võtab tegelikult rohkemgi aega. Ja ma siin vaikselt mõtlen juba tükk aega, et võiks isegi mingi videoõpetuse teha või siis vähemalt piltidega.

      Sinu nartsisse olen jah näinud ja ise ka teinud selliseid Irina video järgi, tahtsin seekord proovida midagi uut.

      Kustuta
  3. Nii ilus, kevadine. Sina ikka oskad!

    VastaKustuta