16 juuni 2020

Junkbook

Lõpuks ometi sain oma koolitusel tehtud märkmiku üles pildistatud ja saan teilegi näidata. Täpselt 10 päeva tagasi toimus Tartus AireVaka Stuudios junkbook märkmiku koolitus, mida viis läbi Maria Lillepruun Tallinnast. Junkbook on selline märkmik, kuhu võib lisada erinevaid materjale: lisaks paberile veel kangast, pitsi, ümbrikke jms. Kui tõlkida sõna junk, siis see tähendab nii rämpsu, praaki kui ka vanakraami jms. Selline märkmik sisaldab leitud ja taaskasutatud materjale, ülejääke, mis me tavaliselt prügikasti viskame ja seda kasutatakse mälestuste, mõtete, ideede ja inspiratsiooni kogumiseks ja salvestamiseks. Põnev, eks?

Tegime märkmiku algusest kuni lõpuni, st köitsime sisu ja tegime kaaned. Tegelikkuses küll vastupidi, enne said kaaned valmis, siis sisu ja lõpuks panime märkmiku kokku.


Märkmiku kaaned katsime Fabrika Decoru Shabby Velour värviga. Esikaanel on savitrükk, mida ma polnud varem kunagi teinud. Kaunistuseks chipboard, mille katsime erinevate värvidega. 


Järjehoidja küljes ripub minipudel ja mõned puupärlid.


Sisse sai pandud erinevaid vintage pilte...


šablooniga kaunistatud paberit...


skeleteeritud lehti...


kangatükke


pitsi...


reljeeftrükis paberit ja väljalõikeid...


templeid...


kuivatatud taimede ja krakleepastaga kujundatud leht...


tükke vanast raamatust, ümbrik ja margid...


ja veel muud põnevat! Sisu kokkuköitmine oli minu jaoks lihtne, aga algul pidin ikka meelde tuletama, kuidas see käis. Kui tükk aega ei tee, ununeb ära. Kõige rohkem meeldis mulle linase kangaga kaetud selg. Ometi kord selline märkmik, mis probleemideta lahti käib! Kindlasti teen seda edaspidigi.


Meie koolituse pilte näeb Maria FB lehel Magic Attic Design. Aitäh, Maria, inspiratsiooni, ideede ja uute teadmiste eest! 

Oli üks ääretult põnev tegemine ja kogu päev oli mul kui maraton! Kõigepealt pidin hommikul (bussijuhi süül, ise tunnistas üles) peaaegu bussist maha jääma, siis 6,5 tundi intensiivset koolitust, viimasel minutil spurtisin pooljoostes bussijaama poole. Nagu ikka, lõppes roheline tuli fooris just siis kui mina sinna jõudsin, nii kaks korda ja lõpuks napilt jõudsin bussile! Uhh! Oli see alles päev! :)

4 kommentaari:

  1. Väga tore tulemus, Malle! Aitäh, et nii põhjalikult koolitust blogis kirjeldasid :) Ja hea et saa bussile ikkagi jõudsid :))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Maria! Õnneks polnud see viimane buss, aga väsinud (ja õnnelik) inimene tahab ikka ruttu koju jõuda! :)

      Kustuta
  2. Ilus ja omanäoline tulemus pika maratonpäeva lõpuks. Huvitav, et Sa ka köite seljaga rahule jääd, see ju nii lihtne. Nii vist ongi, et lihtsuses peitub võlu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Ma pidasin silmas just seda, et köide avaneb ilma probleemideta. Kui teha liistuga jäik selg, siis on alati oht, et köide ei pruugi nii hästi avaneda. Vähemalt minul on see probleemiks olnud. Kangas aga on elastne ja keera või köide kahekorra, muret pole.

      Kustuta