10 november 2021

Veel valgeid roose

Seekord tegime roose käsitööringis. Sain jälle õpetajarollis olla. Ühe roosi tegin kodus valmis, seekord mitte kuumaliimiga nagu kõik teised on tehtud, vaid PVA-ga. Kõigil pole liimipüstoleid ja seetõttu sai teistmoodi katsetatud. Mõnes mõttes on liimiga variant isegi parem. Aega läheb ehk veidi rohkem, aga tulemus on puhtam. Meil oli kasutada tavaline valge joonistusploki paber, 120g. Pean ütlema, et see polnud nii hea, aga täiesti tehtav. Tulebki katsetada erinevaid pabereid, sest 120g paber võib olla täiesti erinev - pehmem, jäigem, painduvam... Ja lehed võib ka vabalt lõigata 120g paberist, paksem on liiga jäik ja allub vormimisele kehvasti. 

Eelmisel korral jagasime prinditud lilled kõigile kätte, et saaks kodus välja lõigata. See lõikamine võtab ikka oma aja. Võtsin aega:  minul kui kogenud lõikajal kulus täpselt tund. Naised ütlesid, et neil kulus 1,5-2 tundi.  

Minu näidis siis seekord selline:


Mõned pildid ka käsitööringist:


2 kommentaari:

  1. Sa oled küll hoogu sattunud! Tore, et tegutsete ja pole paberitööd unustanud. Ilusad lilled kõigil!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Käsitööring läks nüüd küll natukeseks pausile, aga käsitöö tegemine käib ikka täie hooga ja neid roose tuleb ka veel.

      Kustuta