02 mai 2020

Scrapalbum Flowers Story

Täpselt sel ajal, märtsi keskel, kui Eestis kuulutati välja eriolukord, pidi meil Tartus toimuma Mariusz Gierszewski (Poolast) minialbumi koolitus. Ja veel teisi koolitusi, mis kõik ära jäid. Aga nüüd on see tehtud! Videokoolitusena. Saime posti teel kõik vajaminevad materjalid ja minul kui aeglasel tegijal oli isegi lihtsam video järgi teha. Thank You, Mariusz! :)


Selline ta siis sai. Albumi välised mõõdud on ca 16,5x17x6,5cm. Piltide jaoks lugesin kokku 27 suuremat ja väiksemat kohta. Päris 1:1 ei teinud, aga põhilise siiski.


Fotode jaoks on mõeldud nii kahepoolsed paelaga seotavad kohad kui ka illustreeritud raamid, kuhu saab oma pildi asemele panna.




Albumi kahekordsete lehtede vahel on ka kohad fotode jaoks. Tegin need vahekaardid natuke teistmoodi - esiteks lõikasin need natuke lühemaks, et nad välja ei ulatuks ja teiseks liimisin sinna ülejäänud paelast aasad, et oleks mugavam neid välja tõmmata.



Kaanepaberi lõikasin esimese hooga valesti välja, aga tulemus mulle isegi meeldib.



Olen juba ammu tahtnud scrapalbumit teha, nüüd võib linnukese kirja panna, et tehtud! Polnudki midagi hullu, tooriku tegemine iseenesest on lihtne, aga lehtede kaunistamisega on omajagu tegemist. Eriti kui võtta mõni keerulisem projekt ette. See album ei jää kindlasti viimaseks!


Lõpetuseks veel ülevaatlik video. Seekord filmisin fotokaga. Kvaliteet sai ikka palju parem kui telefoniga. Ja välja nuputasin ka, kuidas seda teha. Terve Youtube sai läbi kammitud, et teada saada kuidas nad neid videoid teevad (tasub otsida märksõnadega overhead video ja видео сверху). Siinkohal üks link, kus on erinevaid variante pildistamiseks/filmimiseks. Kuna mul üks odav kunagi Selverist ostetud statiiv on siiski olemas, siis ajas see asja ära. Minul oli see variant, kus rohelised õunad on laual, ainult telefoni asemel kaamera ja kolmas statiivi jalg oli vastu kappi. Töötas!

6 kommentaari:

  1. Väga kaunis album! See punase linikuga taust sobib ülihästi! Mida Sa selle kaanepaberi juures valesti lõikasid? Aru ma ei saa! Ma mõtlesin juba oma versiooni ka nende vahekaartide jaoks, näis kas õnnestub. Video muidugi super!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Ma lõikasin suure paberi täpselt neljaks, aga videos ta lõikab kohe raami kõrvalt, nii et päevalilled jäävad tagumisele kaanele. Linik on ka vintage, kunagi väga ammu tehtud!

      Kustuta