04 aprill 2020

Pabertikand

Või siis niidigraafika. Mõlemad ilusad sõnad. Seekord ma siis üle mitme-setme aja taas tikkisin, lausa 6 kaarti järjest. Nagu ikka - algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama. Kuna komplektis on 6 kaarti, siis tegin need kõik ära, üks toorik oli küll juba varem tikitud ja teine pooleli jäänud nagu mul ikka käsitöödega juhtub. Peale tikkimist otsisin pildid, mis tikandiga sobivad, printisin need välja, siis otsisin taustapaberid ja lõpuks panin veel edevuse pärast peoga pärleid ka peale.

Tikkimine oli päris aeganõudev. Aga peale selle tuleb veel pildistamine, millest ma juba eelmine kord rääkisin ja siis veel blogimine, mis on omaette teema. Ma hakkasin täna aru saama, miks paljud on jätnud oma blogid unarusse. Lihtsam on visata paar pilti Facebooki ja vsjoo! Tehtud! Aga ma tahaks lugeda ka lugu sinna juurde... Just sellepärast püüan ikka ise ka alati midagi kirja panna. Aitasin täna just ühel heal inimesel, kes polnud kaua bloginud, meelde tuletada, kuidas see asi käib. Kui pole selline arvuti-nuti-muti nagu mina, siis ega siin võibki olla esiotsa keeruline orienteeruda. Mulle see tehniline pool pole probleemiks, aga mida ja kuidas kirjutada, kuidas pildid välja kukuvad, selle peale võib pool päeva kuluda. Praegu aega õnneks on! Tegin 88 pilti, ei ühtki 100% head. Aga ei tee ka uusi, eks ma püüan areneda järgmistel kordadel. Fakt on see, et nüüd ma vajan statiivi. Või siis võtan järgmisel korral ikkagi teise objektiivi. Vähemalt leidsin seekord hea neutraalse tausta pildistamiseks.

Esimene kaart, mis oli ammu valmis tikitud, sai kaunistuseks sirelikimbu. Panin iga kaardi juurde ka vastavad niidid ja pärlid, mida kasutasin.


Sellele kaardile oli mitu varianti pilte prinditud, aga fuksiad jäid peale.


Rõõmsalt kevadine nartsissidega kaart sai ka hoopis teise pildi, mis algselt plaanitud.


Küpse vilja kuldkollane värvidemäng, südasuve ootus!


Pruun kaart oli kõige aeganõudvam tikkimistöö, terve rull pruuni üleminekuga niiti kulus nii ära, et pildile polnud niidipooli pannagi. Ühte nurka tikkisin pea 2 tundi!


Lõpuks türkiissinine koos hõbedaga. Õmblusmasina niit on see hõbedane. Kuna pilt oleks tikitud kiired ära katnud, sai siia sobitatud vaid üks õis.


Missugused on sinu lemmikud?

9 kommentaari:

  1. Ohsamumeie! Jälle asi, mida ma ei oska ega pole niisiis ka teinud. Väga ilusad on küll ja kõik nii toon toonis, nii niidid kui ka pildid ja taustad. Tohutu töö!!! Minu lemmik on vastavalt aastaajale nartsissidega kaart. Nagu ma aru saan, on selliseid komplekte kohe olemas? Kas kaardil on need mustrid ka peal või pead ise kopeerima või kuidas see käib?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Neid komplekte saab osta jah ja augud ehk siis mustrid on juba olemas. Ise valid niidid. Aga on ka selliseid komplekte, kus on kaasas ka niidid ja pildid sinna keskele, kaarditoorikud ka, ühesõnaga kõik. Minul on need lihtsamad. Üks komplekt on veel tikkimata, aga see on jõuluteemaline, seda praegu ei teinud.

      Kustuta
    2. Aga neid mustreid on ka netis saadaval, Pinterestist näiteks leiab, siis peab augud ise ette torkima.

      Kustuta
  2. Niinii ilusad! Minule meeldib ka kevadine kaart.

    VastaKustuta
  3. Kõik on väga ilusad, kuid enim meeldib sirelikaart. Kas need on spetsiaalsed tikkimisniidid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Katrin! Need väiksemad on Nellie Snellen firma niidikomplektid, kunagi sai tellitud otse Hollandist, mingil ajal tellisin ka Teeme Teistmoodi netipoest, hetkel ei paista olevat. Ja suuremad on tellitud Aliexpressist, samuti komplektina. Põhimõtteliselt masintikkimise siidniidid.

      Kustuta
  4. Nonii, niipalju ilu ühe korraga! Minu lemmikuks nagu ikka liblikad, ei saa neist üle ega ümber :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Merle! Minu lemmik on ka liblikatega kaart, võib-olla isegi mitte liblikate pärast (kuigi neid fännan ma ka), aga minuarust said head toonid kokku.

      Kustuta